NÅ ER DET EKSTRA STOR SKOGBRANNFARE!

Godværet fortsetter med mye sol og høye temperaturer i Hedmark. Ingen nedbør er spådd og dermed øker skogbrannfaren ytterligere i vårt område, noe Skogbrannindeks på Yr.no viser.

 

Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS har fattet vedtak om totalforbud mot bruk av åpen ild i skog og mark og i denne forbindelse mottar brannvesenet mange henvendelser fra personer som lurer på om de kan brenne bål, bruke engangsgrill, primus og stormkjøkken osv. Vi kan ikke gjøre en vurdering i hvert enkelt tilfelle! Budskapet er at det er totalforbud mot alt som generer ild!🔥 Forbudet gjelder også faste bål- og grillplasser og bruk av engangsgrill.

Tommelfingerregelen er: Grille i egen hage eller på verandaen er ok. Tenk dere om både en og to ganger og vis stor aktsomhet.

Skytterlag og skytebaner

Mange skytterlag kontakter oss i forbindelse med skogbrannfaren som er og lurer på om de bør stoppe skyteaktivitet. Det er ikke noe forbud fra vår side på dette, men vi anbefaler at skytterlagene gjør en risikovurdering selv, på bakgrunn av hvordan banene ser ut og hvordan de ligger til i forhold til tørr skog og skogbunn. Mange har stengt sine skytebaner på egne risikovurderinger, noe vi støtter fullt ut! Det er skytterlagene som har ansvaret hvis noe skulle skje.

Et lite hjertesukk fra oss i brannvesenet

Ingenting er hyggeligere enn å grille i dette fine sommerværet, men vi ber innstendig om at folk har forståelse for at vi er i en “ekstrem” situasjon når det gjelder skogbrannfare. Det hører med til sjeldenheten at vedtak om totalforbud blir innført i vårt område, men nå er risikoen særdeles høy! Skog og skogbunn er som krutt!!!

Håper alle innbyggere kan finne gode alternativer for å erstatte grillpølser på en engangsgrill når dere ferdes i skog og mark.

 

NÅ ER DET EKSTRA STOR SKOGBRANNFARE!
Translate »