Åpen dag på våre 11 brannstasjoner og besøk i barnehagene er avlyst!

På grunn av Covid-19 pandemien, må vi i MHBR IKS dessverre se oss nødt til å avlyse årets arrangement i forbindelse med Brannvernuka 2021 på våre 11 brannstasjoner. Vi har ventet i det aller lengste med å ta denne beslutningen, da disse dagene er et høydepunkt for oss som jobber i brannvesenet, og for mange barn og unge. Vi ønsker ikke at brannstasjonene våre skal være et sted for mulig smittespredning, samtidig som at vi ønsker å skjerme egen beredskap i våre kommuner.

Vi håper inderlig på at hverdagen normaliserer seg raskt, slik at vi i 2022 kan ønske dere velkommen til Åpen dag på brannstasjonene tradisjonen tro.

I Brannvernuka vil mange av barnehagene våre ha besøk av brannbilen, men dette er også avlyst med samme bakgrunn. Uansett håper vi at dere i barnehagene fortsetter å ha fokus på dette med brannøvelser og brannforebyggende læring, som vi vet av erfaring at dere er veldig flinke til.

Brannvernuka 2021

Ladevettreglene 

Ladevettreglene er laget for å skape gode vaner når det gjelder lading av et stadig økende antall dingser innen det som ofte betegnes som forbrukerelektronikk. Målgruppen for ladevettreglene er alle i Norge. Ladevettreglene finnes tilgjengelig på over 20 språk. Du kan lese mer om ladevettreglene her: Ladevettreglene

Brannvernstolpejakten

Dette er et konsept hvor man kan ta med seg barna ut i det fri, og gå en løype med 10 poster, eller stolper som det heter i denne sammenheng. På hver stolpe finner man en QR-kode som man ved hjelp av stolpejakt-appen kan scanne. Og man får poeng for hver stolpe man skanner. På våre Brannvernstolper kommer det også opp et brannforebyggende budskap myntet på barn og barnefamilier. Når man kommer til den siste stolpen, kan man klikke på en link for å komme til et spørreskjema. Da får man noen enkle spørsmål som en oppfølging på det som kom frem av stolpene. Det er dessverre kun 19 steder rundt om i landet som har denne spesielle utgaven av stolpejakten.

Det nærmeste stedet innbyggere i vår region kan delta på Brannvernstolpejakten er på Hamar, nærmere bestemt Jernbanemuseet.

Du kan lese mer om Brannvernstolpejakten her: Brannvernstolpejakten

Åpen dag på våre 11 brannstasjoner og besøk i barnehagene er avlyst!
Translate »