MHBR Julekonkurranse med Bjørnis 2020

I perioden 1. desember til 15. desember 2020 hadde vi Julekonkurranse med Bjørnis. Navn på vinnere er tidligere publisert og alle har fått sine premier. I den forbindelse har vi gjennom julen mottatt bilder av fornøyde vinnere og alle har samtykket på at vi kan lage en sak på det og dele det med dere. Her er noen bilder og noen utvalgte sitater fra hva vi fikk inn i forbindelse med konkurransen.

Testet røykvarslere, byttet batterier, sjekket slokkeapparatet, sjekket rømningsveier og renset viften på kjøkkenet😇

I dag testet vi alle røykvarsleren i huset. Vi har 3 i hovedetasjen, en på loftet og en i kjelleren. Selv om alle virket så mente mamma t det uansett var lurt å bytte batteriene. Vi har sjekket brannslukkingsapparat også. Søsteren til mamma døde når hun var 4 måneder fordi huset deres brente. Så hjemme hos oss må alle ledninger bli dratt ut alltid når vi drar fra huset og om natten fordi mamma er så redd for brann. Ingen av julelysene våres får være på da. Ikke de som er ute heller. Og vi bruker aldri vaskemaskiner eller tørketrommel når vi ikke er hjemme eller om natten. Hilsen jente 12 år.

Mamma sjekket røykvarsleren, brannslukningsapparatene og hun fortalte meg hva jeg må gjøre viss det begynner å brenne, da må jeg ringe 110 også må jeg komme meg ut, hilsen gutt 8 år. Bamsen min Eddie hilser til Bjørnis😊

Sjekket røykvarslere oppe og nede. Prøvde rømningsveier og stiger. Snudde slokkeapparatet på hodet og sjekket den. Hadde brannøvelse, sang 110-sangen og sang og danset til Bjørnis.

Vi gikk rundt i hvert rom og mamma tok ned røykvarsleren sånn at vi fikk satt inn nye batterier og jeg fikk trykke på testknappen. Da peip den skikkelig høyt, så satte mamma den tilbake oppe i taket.

Vi har 7 røykvarslere som er seriekoblet opp mot alarmsentral. De sjekkes automatisk og gir beskjed når batterier må skiftes. Vi har flere slokkeapparat, og fant ut at vi må bytte ut den ene da den har gått ut på dato. Hilsen gutt på 2,5 år som har Bjørns og alle som jobber i brann og redningstjenesten som sine helter.

Vi testet brannvarslerne, da alarmfirmaet bytter batterier i dem. Vi snudde brannslokningsapparatene på hodet, så pulveret blandet seg. Vemund er en ivrig liten brannmann på 2,5 år , som slokker brann med leke brannslokningsapparatet sitt hver dag 🙂

Vi sjekket og snudde pulverapparatet opp/ned en gang, tok ut brannteppet for å prøve det i late-som kjelebrann, snakket om hvor møteplassen vår er ute dersom brann og vi byttet selvfølgelig batteri til røykvarsleren 😊👍

Vi kunne lagt ut alle sitater vi fikk inn, men det hadde blitt mange sider👍 Takk til alle som deltok og at dere var med på å trygge en travel førjulstid og ikke minst en branntrygg jul, for både store og små i mange hjem i våre 11 kommuner!

Fortsatt godt nytt år fra Bjørnis og kollegaer i MHBR IKS.

MHBR Julekonkurranse med Bjørnis 2020