Sel kirke ble forsøkt påtent i natt – Politiet ønsker tips

Politiet ønsker tips om noen har gjort observasjoner i området i løpet av natten og ber publikum om å ta kontakt på telefon 02800

I natt fikk politiet melding om skadeverk på Sel kirke. Etter å ha funnet en knust vindusrute har mann også gjort funn som tyder på at kirken ble forsøkt påtent. Heldigvis var det en alarm som utløste i kirken slik at en vekter i nærheten fort kunne være på plass. Dette kan godt ha reddet kirken fra å brenne opp.

Sel kirke ligger ikke særlig langt unna Dombås kirke som brant for en kort stund siden, og derfor etterforskes nå muligheten for om det er likheter mellom disse hendelsene.

Politiet ønsker nå tips om noen har gjort observasjoner i området i løpet av natten og ber publikum om å ta kontakt på telefon 02800. Alle bevegelser i tidsrommet fra midnatt og utover er interessante sier den lokale lensmannen. 

I tillegg ber vi alle i Gudbrandsdalen og våre nærliggende nordlige kommuner i Østerdalen om å passe ekstra godt på kirkene i området og være ekstra observante fremover da vi er meget bekymret for at det skal skje igjen.

Nyhetsartikkel om saken finner dere bl.a. på nrk.no/innlandet her:
www.nrk.no/innlandet

Sel kirke ble forsøkt påtent i natt – Politiet ønsker tips