Økt fare for skog- og lyngbrann

Nå øker faren for skog- og lyngbrann. En unødvendig utrykning kan sette beredskapen vår på spill

Selv om det på mange steder rundt om i distriktet fortsatt ligger godt med snø så har våren kommet lynraskt i våre sørlige regioner. Særlig i disse usikre tider nyter vi vel alle våren litt ekstra nå da godværet ser ut til å fortsette fremover.

Med mye sol og deilige temperaturer i Innlandet vil vi minne alle om at det er og blir fort tørt i gress og skogbunn.

MHBR advarer derfor mot å tenne bål eller brenne bråte der det ikke ligger snø. Selv om det generelle bålforbudet ikke trer i kraft før 15. april ser vi allerede nå at gress- og skogbrannfaren har kommet tidligere enn den pleier. Med tanke på den forholdsvis snøfattige vinteren blir det gjerne ekstra tørt i skog og utmark, og da øker faren for skog- og lyngbrann, sier brannsjef Trond Joar Kjenstadbakk.

Coronaviruset fører til at brannvesen rundt om i Norge har en veldig sårbar vakt om dagen.

Hver eneste utrykning eksponerer det aktuelle vaktlaget for smitte. Dersom en eller flere av våre ansatte skulle bli satt ut av sykdom eller karantene vil dette være en utfordring for brannvesenet. Dette må vi gjøre alt for å unngå.

Brannsjefen i Midt- Hedmark brann- og redningsvesen IKS oppfordrer alle til å tenke seg ekstra godt om og la være å tenne bål eller brenne bråte hvis man er i tvil.

 

– Nå er det ikke tid for å være egoistisk, men tenke nasjonal og lokal dugnad. Vår opplevelse er at folk virkelig trår til og tilbyr hjelp, samt viser hensyn og aktsomhet. Brann- og redning trenger din hjelp med å unngå unødvendige utrykninger!

Økt fare for skog- og lyngbrann